środa, 28 marca 2012

Zapiekane grahamki ze szpinakiem, twarogiem i łososiem









Moje dzisiejsze drugie śniadanie. Przepis znalazłam dosyć dawno na jednym z  forum dot. odchudzania.

Grahamki są pyszne:-).
Przepraszam za zdjęcia ale robione były ukradkiem w pracy:-)

Składniki :

  • grahamka
  • szpinak ( u mnie mrożony ok. 5 kostek)
  • 2 łyżki twarogu bądź serka homogenizowanego naturalnego
  • łosoś wędzony 
  • przyprawy (czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona ostra)

Szpinak rozmrozić, porządnie doprawić:-).
Podsmażyć na patelni teflonowej, dodać twaróg a na koniec łosoś wędzony. Wszystko wymieszać i nałożyć na połówki grahamki.
Zapiec w piekarniku do momentu aż grahamki będą chrupiące. Nie jestem w stanie podać jaki czas, robię to na oko.

2 komentarze: