poniedziałek, 26 marca 2012

Pierś z kurczaka z pomidorem, czerwoną cebulą zapiekana odtłuszczonym żółtym serem topionym



Moja dzisiejsza kolacja

Pierś z kurczaka z pomidorem, czerwoną cebulą zapiekana odtłuszczonym żółtym serem topionym

Produkty
  • Pojedyncza pierś z kurczaka
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • plaster topionego żółtego sera
  • przyprawy (papryka, pieprz, przyprawa do kurczaka)
Pierś z kurczaka rozbijamy, kroimy na dwie części. Przyprawiamy papryką, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Smażymy z jednej strony i leciutko z drugiej. Kiedy mięso jest już lekko przysmażone dodajemy plasterki pomidora, krążki cebuli a na koniec żółty ser. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy aż do rozpuszczenia sera żółtego.

Dla mnie pycha:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz